Rogoznica

Rogoznica ima 54 km dugu obalu i geografski položaj koji je smješta upravo u središte Dalmatinske obale, te je najistureniji dio hrvatskog kopna koji zadire duboko u Jadransko more. Položaj Rogoznice koji razdvaja Sjeverni i Južni Jadran, što je iznimno naglašeno i specifičnim klimatološkim ponašanjima na ovom području, odnosno još preciznije na rogozničkom rtu Planka, gdje imamo izravan sudar klima, vjetrova i morskih struja, borbu ‘bure i juga’
Posebnost otoka okruženog kopnom sa svih strana.Svojim položajem Rogoznica predstavlja savršenu lokaciju, odličnu ishodišnu točku za sve izlete u užoj i široj okolici (boraveći u Rogoznici možete raditi dnevne izlete do svih najpopularnijih odredišta, čak i do Dubrovnika na krajnjem jugu, kao i do Nacionalnog Parka Plitvice na sjeveru)
Ukoliko provodite tjedan dana u Rogoznici, svakako vam preporučujem da se popnete na jedno od brda kojima je Rogoznica okružena s kojih puca nevjerojatan pogled na otvoreno more. Ako vam prizor zalaska sunce kad se nebom razlije šarenilo boja koje uranjaju u more ne oduzme dah, uspon će to sigurno učiniti.
Ukoliko ste trkač ovo je idealno mjesto za odmor. Od Marine Frape pa oko cijelog otoka, proteže se dug asfaltirani put koji kao da je stvoren za jutarnje trčanje. Miris mora i njegova osvježavajuća hladnoća, pratit će vas cijelo vrijeme te će učiniti iskustvo nevjerojatnim… ili barem, malo manje napornim.